Speuren
Aanmelden voor de cursus speuren

 

 

Wat is de bedoeling van Het Speuren. We gaan de hond leren zijn neus te gebruiken door middel van lichaamsgeur en bodembeschadiging.

Dit leren we aan op een grasveld en schuiven met de voeten over de grond en laten iedere keer een stukje hondenworst of ander sterk ruikend voer op de grond op het spoor vallen. De hond leert op deze manier om het voer te ruiken maar pakt ook de andere lucht op. We zetten aan het begin van het spoor een speurpaal in de grond. Aan het einde van het spoor leggen we een handje voer of een speeltje als beloning. Je zal zien hoe snel de hond het oppakt  als ze een recht spoor een paar keer hebben gelopen.

 

Als we wat verder zijn in de cursus gaan we leren de hond een hoek te laten speuren…….dan komen er ook nog voorwerpen bij die de hond moet gaan verwijzen doormiddel van duidelijk te maken aan de geleider dat hij wat heeft gevonden.

 

En als de hond dat allemaal kan gaan we de weide wereld in…Zoals het bos en door de sloten. Akkers en wegen en zelfs de sneeuw.

We hebben afgelopen maanden met de gevorderden groep de hele winter doorgespeurd voor het eerst. We zijn de sneeuw in geweest en het ijs op…..Dat was een hele leuke uitdaging en heeft zowel bij de honden als bij de geleiders enorm veel plezier gebracht.

 

Wat heb je nodig om te speuren:

In het begin leren we dit aan door middel van de gewone lijn. Een vaste halsband is een vereiste. Dus geen slip of aansnoer halsband. En natuurlijk veel en lekker voer met voorkeur hondenworst bij de dierenwinkel te verkrijgen.

 

Wil je iets leuks doen met je hond en heb je nog nooit gespeurd meld je dan aan bij Alie Roor. Het is een enorme leuke tak van echte hondensport op een hele positieve manier.

Aanmelden en vragen over de kosten en de locatie kan via de mail bij alieroor53@gmail.com  

 

 

 

Hondenschool ’t Binnenveld

Mariska van Silfhout en Alie Roor

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

13.11 | 18:42
puppieles heeft ontvangen 1
03.10 | 09:04
Hondenspeeltuin heeft ontvangen 2
22.07 | 18:52
doggydate heeft ontvangen 1
04.01 | 22:24
meer foto's 23-1-15 heeft ontvangen 1
Je vindt deze pagina leuk